نیروگاه برق

زیمنس و ساخت اولین نیروگاه برق آفریقای جنوبی

زیمنس اولین نیروگاه برق آفریقای جنوبی را در سال ۱۸۹۷ ساخت و پایه صنعت برق این کشور را بنا نهاد. در سال ۱۸۸۶، بزرگترین ذخایر شناخته‌شده طلا در جهان در آفریقای جنوبی کشف شد. معادن طلا به دلیل سختی سنگ فقط با استفاده از ماشین‌آلات و تجهیزات خاص قابل بهره‏‌برداری هستند. این ماشین‌آلات برای راه‌اندازی به انرژی برق نیاز دارند. تقریبا در همان زمان، تقاضای انرژی برای شهرهای در حال رشد در آفریقای جنوبی نیز افزایش می‌یابد. برای حل این مشکل، شرکت زیمنس یک نیروگاه جدید را بنا کرد که علاوه بر تامین نیاز معادن اطراف، برق شهر ژوهانسبورگ در فاصله ۴۰ کیلومتری را نیز فراهم می‌آورد. از آنجایی که زیمنس و هالسکه در سال ۱۸۹۴ امتیاز برق‌رسانی به معادن ویتواترسراند و ژوهانسبورگ را بدست آورده بود، این شرکت ماموریت یافت تا یک نیروگاه زغال‌سنگ در نزدیکی معدن این شهر را احداث کند.

برق تولید شده از طریق خطوط فشار قوی به معادن طلا نیز منتقل می‌‎شد. این نیروگاه در نزدیکی ژوهانسبورگ، نه تنها اولین نیروگاه برق عمومی در آفریقای جنوبی به‌‎شمار می‌‎رود، بلکه اولین نیروگاهی بود که از ولتاژ ۱۰هزار ولت برای انتقال نیرو استفاده می‌کرد. در پایان سال ۱۸۹۵، کار ساخت این نیروگاه به شرکت رَند مستقر در لندن که به طور خاص برای این پروژه تاسیس شده بود، واگذار شد. تجهیزات فنی این نیروگاه بر اساس نیروگاه‎‌هایی بود که زیمنس و هالسکه تا آن زمان در برلین ساخته بودند. این شرکت علاوه بر نیروگاه، ساخت ساختمان‌های مسکونی، مهمانسراها و محل اقامت کارگران و مدیریت را نیز به عهده گرفت.

نیروگاه برق

 

این زیرساخت‌ها بسیار موردنیاز بودند و متخصصان واجد شرایط از اروپا برای ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه جذب شدند. فقط پس از دو سال، بزرگترین نیروگاه سه فاز ساخته‌شده توسط زیمنس و هالسکه تا آن زمان، در سال ۱۸۹۷، تنها با سه مولد از چهار ژنراتور سه فاز به بهره‌برداری رسید. ژنراتورهای زیمنس هر کدام ۹۷۵ کیلووات با ولتاژ ۷۰۰ تولید می‌کردند که آنها را در ردیف بزرگترین نمونه‌ها در زمان خود قرار می‌داد. به منظور کاهش تلفات انرژی در حین انتقال نیرو، ولتاژ ۷۰۰ ولت ژنراتورها با کمک ترانسفورماتورها به ۱۰هزار ولت افزایش می‌یافت.

تقاضا برای برق در آفریقای جنوبی تا اواخر قرن نوزدهم به طور پیوسته در حال افزایش بود. به عنوان مثال در ژوهانسبورگ، روشنایی گاز به سرعت با لامپ‎‌های الکتریکی جایگزین می‌شد. علاوه بر این، سایر معادن طلا نیز از این طریق تامین انرژی می‌شدند. در سال ۱۸۹۹، با آغاز جنگ دوم بوئرها نه تنها عملیات استخراج در معدن متوقف شد، بلکه خود نیروگاه نیز هدف تخریب قرار گرفت. در اوایل سال ۱۹۰۱، شورشیان ژنراتورها را منفجر کردند. تنها یک ژنراتور کمتر آسیب دید. اما در پایان سال بازسازی به پایان رسید و تولید برق دوباره آغاز شد. تا جایی که در سال ۱۹۰۳ از هر چهار ژنراتور استفاده و با تکمیل ظرفیت نیمی از تقاضای برق ژوهانسبورگ تامین می‌شد.

 

منبع:

Siemens

 

*زیمنس انرژی و مشارکت در توسعه زیرساخت برق افغانستان

*آزمایش موفق فاز اول پروژه شبکه انتقال برق زیردریا توسط زیمنس

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها