شرکت هواپیمایی عربستان سعودی، از توافق با شرکت سیافام اینترنشنال برای تامین موتورهای توربوفن روزآمد لیپ-۱ای خبر میدهد. این موتورها بر روی هواپیماهای مسافربری ای۳۲۰نئو و ای۳۲۱نئو این شرکت نصب خواهند شد. ارزش تقریبی این قرارداد ۸.۵ میلیارد دلار است و علاوه بر تامین موتورها، شامل تامین قطعات یدکی، ارائه خدمات نگهداری و پشتیبانی نیز خواهد شد. شرکت هواپیمایی حامل پرچم عربستان سعودی از ابتدا تصمیم گرفت خانواده هواپیمای ای۳۲۰نئو خود را تنها مبتنی بر موتورهای لیپ-۱ای بکار گیرد.
بر این اساس، در توافق انجامشده بین شرکت هواپیمایی سعودی و شرکت سیافام اینترنشنال مقرر شد که طرف عربستانی از موتورهای پیدبلیو۱۱۰۰جی محصول پرتاندویتنی استفاده نخواهد کرد. بر این اساس، موتورهای توربوفن لیپ-۱ای بر روی ۳۵ فروند ایرباس ای۳۲۱نئو و ۳۰ فروند ای۳۲۰نئو شرکت عربستانی نصب خواهد شد. علاوه بر این، قرار است ۲۰ فروند دیگر ایرباس ای۳۲۰نئو توسط این شرکت اجاره شود و بر اساس توافق انجامشده با سیافام اینترنشنال، خدمات نگهداری و پشتیبانی آنها بر مبنای ساعت پروازی انجام خواهد شد.
در عین حال، دو طرف توافق کردند تا شرکت خدمات و مهندسی تعمیرات و نگهداری عربستان با کمک شرکت سیافام آی، ظرفیت و توانمندی خود در ارائه خدمات تعمیر و نگهداری موتورهای هوایی شامل باز کردن قطعات، بازرسی، مونتاژ، تست و ارزیابی موتورهای لیپ-۱ای را در تاسیسات خود تقویت نماید. مجموع توافقهای انجامشده بین این دو شرکت، در قالب قراردادی به ارزش ۸.۵ میلیارد دلار به امضا رسیدهاست. شرکت هواپیمایی سعودی در حال حاضر ۶۱ فروند هواپیمای ایرباس ای۳۲۰سئو مجهز به موتورهای سیافام۵۶-۵بی را در ناوگان عملیاتی خود دارد.
این درحالی است که شرکت طیران ادیل وابسته به شرکت هواپیمایی سعودی نیز ۱۱ فروند هواپیمای ای۳۲۰سئو مجهز به موتورهای سیافام۵۶-۵بی و ۵ فروند هواپیمای ای۳۲۰نئو مجهز به موتورهای لیپ-۱ای را در اختیار دارد. با توجه به این آمار، میتوان دریافت که علت علاقهمندی شرکت هواپیمایی سعودی به همکاری با سیافام آی برای تامین موتورهای هواپیماهای خود ناشی از سابقه طولانی و استفاده پردامنه از موتورهای این شرکت در ناوگان عملیاتی است.
منبع:
*مقایسه موتور توربوفن لیپ-۱ای با چند موتور منتخب [فیلم]
*اولین آزمایش گرم موتور توربوفن لیپ-۱ای [فیلم]