تعداد توربین‌های گازی 6بی متعلق به شرکت جی‌ئی، به بیش از 1150 عدد در سراسر جهان رسیده که از کاربردهای آن می‌توان به تولید انرژی در بخش‌های صنعتی مانند پتروشیمی، نفت و گاز، اکتشاف و تولید سیمان اشاره کرد. امروزه، بیش از 900 عدد از این توربین در حال بهره‌برداری بوده و در حدود 55 درصد از آنها، در حالت عملیاتی قرار دارند.

توربین گازی 6بی، از زمان انتقال و نصب اولین واحد در 40 سال پیش در نیروگاه گلندیو صنایع مونتانا-داکوتای، از نقاط عطف بسیاری برخوردار بوده‌است. دارین هولزر، مدیر بخش توربین‌های بادی و احتراقی صنایع مونتانا-داکوتا اذعان داشته که ارتباط قوی این صنایع با جی‌ئی در دهه 70، با اولین سفارش برای تجهیزات فریم 6 آغاز شد. سپس، در سال 1978، اولین توربین گاز 6بی خریداری و انتقال یافته و در حال حاضر، پس از 40 سال، هنوز از قابلیت‌اطمینان بالا از فناوری‌های توربین گاز جی‌ئی استفاده می‌شود.

در حال حاضر، این واحد در شرایط محیطی بسیار سرد و گرم، زمانی که به برق بیشتری نیاز است، در عملکرد بار بیشینه قرار دارد. بیشترین بهره‌مندی از این واحد به دلیل توانایی زیاد آن با سازگار بودن به تغییرات گسترده دمایی از 30- تا 110 درجه فارنهایت، در مونتانا می‌باشد. از زمان اولین نصب آن در نیروگاه گلندیو، توربین 6بی به بیش از 65 میلیون ساعت کارکرد معادل رسیده‌است. برخی از نکات برجسته عبارتند از:

  • در سال 1991، جی‌ئی فناوری احتراق با آلایندگی ناکس پایین (کمتر از 25 پی‌پی‌ام) را در کنار ویژگی‌های دیگر 6بی مانند قابلیت استفاده از سوخت‌های مختلف معرفی می‌کند.
  • در سال 2000، پیشرفت‌های جدید کمک می‌کند تا این توربین به عملکرد بهتر، از جمله افزایش تولید 6 درصد و افزایش بهره‌وری 5 درصد دست یابد که این امر، بازار رقابت را در بین تولیدکنندگان انرژی جهانی در طول دوره انتقالی در صنعت انرژی همچنان زنده نگه می‌دارد.
  • در سال 2009، جی‌ئی توربین گازی 6بی پیشرفته خود را به نام پی‌آی‌پی معرفی کرده که در آن از مواد و پوشش بهتر، ارتقاء آب‌بندها و آیرودینامیک مشتق‌شده از فناوری کلاس اف برای افزایش تولید و بهره‌وری استفاده کرده‌است. امروزه پی‌آی‌پی به حدود 200 واحد رسیده و این پیکربندی استاندارد برای توربین‌های جدید 6بی است.
  • در سال 2011، جی‌ئی اولین ارتقاء فلنج به فلنج در جهان را روی یکی از 6بی‌های خود در یک کارخانه خانوادگی تولید کاغذ در اسپانیا (اس آ آی سی آ)، تکمیل کرد. این ارتقاء، عملکرد قابل‌توجهی را شامل بهبود 13 درصد افزایش توان خروجی، بهبود 8 درصدی بهره‌وری و افزایش 10 درصدی تولید بخار نشان می‌دهد.
  • در سال 2018، جی‌ئی شروع به نصب فن‌آوری پیشرو در صنعت پیشرفته گاز (ای‌جی‌پی) در سه توربین گاز 6بی در نیروگاه هوفوف سعودی می‌کند. این پروژه نشان‌دهنده اولین ارتقاء اِی‌جی‌پی در صنعت سیمان و گسترش فناوری اِی‌جی‌پی به ناوگان پنجم جی‌ئی است.

 

منبع:

GENEWSROOM

 

*نقاط عطف توربین‌های گازی شرکت جنرال الکتریک (بخش چهارم)

Sending
امتیاز کاربران
0 (0 votes)
در باره ی نویسنده

Pesg Author

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *