هوانوردی

کارنامه موفق مالی جنرال الکتریک در بخش هوانوردی

علیرغم آنکه شرکت آمریکایی جنرال الکتریک در چند سال اخیر با مشکلات مالی فراوانی روبه‌رو بوده، اما عملکرد مالی نسبتا موفق در بخش هوانوردی، این حوزه را از سایر بخش‌ها متمایز کرده‌است. بنابر گزارش‌های مالی سال ۲۰۱۹، درآمد کلی بخش هوانوردی، با رشدی معادل ۷.۶ درصد نسبت به سال قبل از آن به ۳۲.۹ میلیارد دلار رسیده‌است. بخش بزرگی از این موفقیت، مدیون فروش قابل‌توجه هواپیماهای باریک‌پیکر خانواده‌های ایرباس اِی۳۲۰نِئو و بوئینگ ۷۳۷ مَکس است. این رشد تقاضا در بازار به حدی بوده که سقوط‌های مرگبار هواپیمای ۷۳۷ مَکس تاثیر تعیین‌کننده‌ای بر آن نداشته‌است.

موتورهای توربوفن نصب‌شده روی هر دو این هواپیماها، از نوع لیپ است که توسط شرکت سی‌اِف‌اِم اینترنشنال، محصول مشارکت جنرال الکتریک و سافران تولید و عرضه می‌شود. خبر خوش دیگر برای جنرال الکتریک این است که شرکت بوئینگ که در ژانویه ۲۰۲۰، تولید بوئینگ۷۳۷ مَکس را متوقف کرده بود، قصد دارد پس از بازگشت مجدد این هواپیما به خدمت عملیاتی در نیمه سال میلادی جاری، برنامه تولید آن را با شتابی بیش از پیش دنبال کند. در حال حاضر، برنامه تولید موتورهای روزآمد لیپ نزدیک به ۴۰ درصد ظرفیت کاری بخش هوانوردی جنرال الکتریک، در حوزه تولید موتورهای هوایی را به خود اختصاص داده‌است.

جنرال الکتریک

علیرغم تاثیر مقطعی منفی ناشی از زمین‌گیر شدن بوئینگ ۷۳۷ مَکس، انتظار می‌رود در بلندمدت تاثیر قابل‌توجهی در زمینه تقاضای زیاد برای موتورهای لیپ در بازار احساس نشود. بنابر گزارش‌های شرکت سی‌اِف‌اِم، تا دسامبر ۲۰۱۹، مجموع سفارش‌های دریافتی برای هر سه نمونه موتور لیپ به ۱۹ هزار دستگاه رسیده‌است. این در حالی است که این آمار در پایان سال ۲۰۱۸ حدود ۱۷ هزار و ۲۷۵ دستگاه بود.

از دیگر پروژه‌های عمده بخش هوانوردی شرکت جنرال الکتریک، می‌توان به توسعه خانواده‌های جنرال الکتریک ‌نِکس و جنرال الکتریک ۹۰ اشاره کرد. موتور توربوفن جنرال الکتریک ‌نِکس، نیروی پیشران هواپیماهای پهن‌پیکر بوئینگ ۷۴۷ جمبوجت و بوئینگ ۷۸۷ دریم‌لاینر را تامین می‌کند. در حالی که تولید هواپیمای ۷۴۷ بسیار محدود شده، اما بوئینگ برنامه ساخت و عرضه جت مسافربری دریم‌لاینر را با قدرت دنبال می‌کند. بخش هوانوردی جنرال الکتریک، برنامه راهبردی برای افزایش حضور موثر خود در بازار پررونق تعمیر، نگهداری و بازسازی هوایی دارد و در مورد موتورهایی که چشم‌انداز تولید آن‌ها حاکی از افت تقاضا باشد، با شتاب بیش‌تری، تقویت توانمندی تعمیر و نگهداری را دنبال می‌کند.

در راستای همین سیاست، جنرال الکتریک در سال ۲۰۱۹، با همکاری یک شرکت تایوانی یک مرکز تعمیر و بازسازی موتورهای جنرال الکتریک ‌نِکس را در خاک این کشور راه‌اندازی کرد. هم‌چنین، بخش هوانوردی جنرال الکتریک با مشارکت بخش مهندسی شرکت هواپیمایی سنگاپور، یک مرکز تعمیر، نگهداری و بازسازی ویژه موتورهای جنرال الکتریک ‌۹اِکس و جی‌ئی۹۰ را در این کشور کوچک آسیایی ایجاد کرد.

جنرال الکتریک

موتورهای توربوفن جی‌ئی۹۰ به طور اختصاصی روی جت مسافربری بوئینگ ۷۷۷ نصب می‌شود. در حال حاضر، بوئینگ تولید نمونه‌های کلاسیک ۷۷۷ را متوقف کرده و تمرکز خود را روی عرضه نمونه‌های جدیدتر۷۷۷اِکس معطوف کرده‌است. در سال میلادی گذشته، بروز مشکل فنی در بخش پرفشار کمپرسور موتور جنرال الکتریک ۹اکس موجب شده تا زمان انجام اولین پرواز بوئینگ ۷۷۷اکس از نیمه سال ۲۰۱۹ به ژانویه ۲۰۲۰ موکول شود. بوئینگ برای جبران عقب‌ماندگی پیش‌آمده، باید تولید این هواپیما را تسریع کند. چشم‌انداز صنعت هوانوردی غیرنظامی دنیا بسیار روشن است و انتظار می‌رود طی ۱۵ سال آینده بیش از ۲۹ هزار و ۹۰۰ فروند جت مسافربری با ارزش ۴.۸۶ تریلیون دلار تولید و عرضه شوند. بخش هوانوردی جنرال الکتریک امیدوار است با اتکا به نقش پر‌رنگ موتورهای سی‌اِف‌اِم بتواند نزدیک به ۴۰ درصد از ارزش مالی این بازار جذاب را به خود اختصاص دهد.

 

منبع:

Forecast international

 

*کاتالیست موتور توربوپراپ جدید بخش هوانوردی جنرال الکتریک [فیلم]

*آمار عملکرد بخش هوانوردی جنرال الکتریک

*سرمایه‌گذاری بخش هوانوردی جنرال الکتریک در اروپا [فیلم]

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
مشترک شدن
اطلاع رسانی
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها