متخصصان موسسه فناوری کالسروهه در آلمان، از ثبت رکورد جدید کارکرد توربین گاز بدون کمپرسور خبر می‌دهند. در این آزمایش، توربین گاز بدون کمپرسور آلمانی، به مدت 303 ثانیه کرد. رکورد قبلی متعلق به ناسا است که در قالب یک آزمایش توربین گاز بدون کمپرسور 250 ثانیه کار کرده بود. این اختراع جدید آلمانی از هیدوژن به‌عنوان سوخت استفاده می‌کند.

توربین گاز متعارف بر اساس چرخه برایتون کار می‌کند که بر اساس آن، دمای گاز پرفشار در محفظه احتراق بالا می‌رود تا از آن توان موردنیاز تامین شود. در عین حال، برای حفظ استمرار این چرخه باید بخشی از توان تولیدی صرف چرخاندن کمپرسور شود. بر این اساس، بطور تقریبی پنجاه ‌درصد توان تولیدی توسط توربین به هدر می‌رود و صرف تولید برق نمی‌شود.

بخش ایمنی و فناوری انرژی حرارتی موسسه فناوری کالسروهه، مدیریت این پروژه را بر عهده داشته‌است. در این چارچوب، با توجه ‌به حذف کمپرسور در توربین گاز مذکور، از فناوری افزایش فشار گاز در محفظه احتراق به کمک امواج انفجاری در این طرح استفاده شده‌است.

توربین گاز بدون کمپرسور دارای قطعات مکانیکی و دوار کمتری بوده و بهره‌وری آن نسبت به توربین گاز متعارف افزایش‌ یافته‌است. پژوهشگران موسسه فناوری کالسروهه چند سال است که روی طرح توربین گاز بدون کمپرسور کار می‌کنند. در آزمایش‌های اولیه این ماشین دوار نوآور تنها چند ثانیه کار می‌کرد. ازاین‌رو، ثبت رکورد پنج دقیقه کارکرد مستمر گامی مثبت در ادامه این پروژه به شمار می‌روند. البته رقبای آمریکایی هم در ناسا ایده مشابهی را دنبال می‌کنند.

منبع:

interestingengineering

Sending
امتیاز کاربران
5 (1 vote)
در باره ی نویسنده

aylar

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *