گسترش سرسام‌آور هوش مصنوعی یک مانع اساسی پیش‌رو دارد و آن محدودیت شبکه سراسری برق است. نیاز حیاتی مراکز داده پشتیبان صنعت هوش مصنوعی به برق پایدار و مستمر به یک چالش بزرگ تبدیل شده‌است. تنها گزینه برای حل این مشکل بکارگیری توربین گاز است که در حال حاضر با ناترازی شدید در نسبت ظرفیت تولید به میزان تقاضا روبرو شده‌است. رقابت جدی شرکت‌هایی مانند تسلا، اسپیس اکس و زیرمجموعه‌های آنها و سایر رقبای فعال در حوزه هوش مصنوعی برای راه‌اندازی و گسترش مراکز داده فشار بی‌سابقه‌ای را به زیرساخت‌های تولید و توزیع برق وارد آورده‌است.
در این شرایط، ایلان ماسک شرکت APR انرژی را با مبلغ یک میلیارد دلار خریداری کرده‌است. این شرکت آمریکایی ناوگان بزرگی از توربین گاز نصب‌شده برروی واحدهای نیروگاهی موبایل در اختیار دارد که پشتیبانی موثر از شبکه گسترده‌ای از مراکز داده شرکت‌های تحت تملک ایلان ماسک در آینده را میسر می‌کند. خبر خرید شرکت APR انرژی توسط مالک تسلا و اسپیس اکس بطور فزآینده‌ای موردتوجه رسانه‌ها قرار گرفته‌است. برخی از رقیبان رویکردی دیگری را دنبال کرده و قصد دارند نیروگاه‌های بسیار بزرگ مجهز به توربین‌های گاز پرقدرت روزآمد برای پشتیبانی از مراکز داده خود ایجاد کنند.
مقر اصلی این شرکت در جکسون‌ویل فلوریدا واقع شده‌است. ساختار ماژولار نیروگاه‌های موبایل APR انرژی انعطاف‌پذیری عملیاتی قابل‌توجهی را فراهم آورده‌است. در حالیکه برای راه‌اندازی نیروگاه ثابت نیاز به کسب مجوزهای مختلف از مقام‌های محلی و ایالتی آمریکا و طی مسیر بوروکراسی زمان‌بر وجود دارد، ارسال و استقرار نیروگاه‌‎های موبایل بدون این چالش‌های دست‌وپاگیر و در سریع‌ترین زمان ممکن قابل انجام است. این دارایی جدید ایلان ماسک عمدتا برای پشتیباتی از برنامه فناوری خودران تسلا و هوش مصنوعی گروک متعلق به شرکت xAI از زیرمجموعه‌های اسپیس اکس مورد‌استفاده قرار خواهد گرفت.

منبع:

notateslaapp

Sending
امتیاز کاربران
0 (0 votes)
در باره ی نویسنده

aylar

0 Comment

    […] این روند جدید، جان تازه‌ای به صنعت توربین گاز داده و رکوردهای کاری و مالی در این صنعت یکی پس از دیگری […]

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *